'Ajax en jeugdexponent zijn eruit: contract opengebroken en verlengd tot 2021'

'Ajax en jeugdexponent zijn eruit: contract opengebroken en verlengd tot 2021'

15-09-2018 06:56
42

Kaj Sierhuis en Ajax zijn het zo goed als eens over contractverlenging, meldt De Telegraaf. De twintigjarige spits ligt momenteel tot het einde van het seizoen vast, maar staat op het punt om tot medio 2021 bij te tekenen.

De Telegraaf berichtte in augustus al dat Ajax van plan was om de verbintenis van de aanvalsleider open te breken. Volgens de ochtendkrant lag het in de lijn der verwachting dat beide partijen elkaar snel zouden vinden. Dit lijkt inmiddels ook gebeurd te zijn. Vermoedelijk is het een kwestie van tijd voordat Ajax het nieuws over de contractverlenging van Sierhuis naar buiten zal brengen.

De in Athene geboren spits begon in 2009 als elfjarige bij Ajax en doorliep sindsdien de gehele jeugdopleiding. Gedurende de afgelopen twee seizoenen kwam hij uit voor Jong Ajax, dat vorig seizoen mede dankzij veertien competitiegoals van Sierhuis kampioen werd in de Keuken Kampioen Divisie (toen nog Jupiler League geheten, red.). Tijdens de voorronde Champions League-wedstrijd tegen Sturm Graz op 25 juli maakte de spits zijn debuut voor Ajax.

Sierhuis geldt dit seizoen als derde spits achter Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg.