Rooney schudt het hoofd: 'Memphis kwam in Rolls-Royce, rode jas en cowboyhoed'

Rooney schudt het hoofd: 'Memphis kwam in Rolls-Royce, rode jas en cowboyhoed'

16-09-2018 14:35
38

Wayne Rooney probeerde Memphis Depay bij Manchester United een helpende hand te bieden, maar zag dat zijn adviezen aan dovemansoren waren gericht. Dat vertelt het 32-jarige clubicoon in gesprek met The Times.

"Hij viel een keer in tijdens Stoke-uit", laat Rooney weten. "Hij verpestte een kans in het strafschopgebied en deed slechts vijftien minuten mee, dus Van Gaal liet hem weten dat hij de volgende dag met de reserves zou meedoen. Ik zei tegen Memphis: 'Luister, het zal een beetje moeilijk voor je worden. Ga er niet heen met al je fancy stuff'."

Wedden

Meer odds

Het advies van Rooney werd duidelijk in de wind geslagen, waarop de Engelse aanvaller zijn conclusies trok. "Hij kwam opdagen in zijn Rolls-Royce en droeg een rode lerenjas en een cowboyhoed. Toen dacht ik alleen maar: wat heeft het voor zin?"

Memphis wist de verwachtingen bij United niet in te lossen, nadat hij in 2015 voor 34 miljoen euro was overgekomen van PSV. Hij vertrok in 2017 voor zo'n zestien miljoen naar Olympique Lyon. In Frankrijk is de Oranje-international wél uitgegroeid tot een steunpilaar.

Memphis reageert op Instagram enigszins teleurgesteld op de anekdote van zijn oud-teamgenoot. 'Ik dacht dat we hier voorbij waren', voegde de Nederlander toe aan een ludieke post.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@waynerooney : Mem... can you borrow me your red leather jacket for tonight please? 👹 #ithoughtwewerepastthat

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay) op