Pereiro moet vrezen na droomdebuut Gutierrez: 'Hij scoort alleen uit penalty's'

Pereiro moet vrezen na droomdebuut Gutierrez: 'Hij scoort alleen uit penalty's'

Gepubliceerd: maandag 17 september 2018 om 11:34ma 17-09-2018 om 11:34

Ronald de Boer heeft genoten van het PSV-debuut van Erick Gutierrez. De analist denkt dat Gastón Pereiro moet vrezen voor zijn basisplek na de komst van de Mexicaanse middenvelder.

"Ik denk dat hij uiteindelijk het haasje wordt", vertelt De Boer bij het FOX Sports-programma Dit was het Weekend over de Uruguayaan. Zowel Gutierrez als Pereiro is een 'voetballende middenvelder' en De Boer denkt niet dat trainer Mark van Bommel het aandurft om beiden op één middenveld te positioneren. "De backs mogen naar hartenlust opkomen, dus je moet wel een blok op het middenveld hebben wanneer je de bal verliest. Daar zijn Pablo Rosario en Jorrit Hendrix voor."

De voormalig Oranje-international denkt bovendien dat Gutierrez meer in huis heeft dan Pereiro. "Die scoort wel, maar vooral uit penalty's. En ik vind hem niet fantastisch spelen de laatste wedstrijden." Guti daarentegen maakte tegen ADO Den Haag direct indruk met een fraaie assist op maatje Hirving Lozano. "Veel spelers houden die bal kort bij zich en raken hem nog twee, drie keer aan. Maar hij staat direct klaar om iemand weg te sturen. PSV gaat nog veel plezier aan hem beleven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Eens met De Boer?

(1555 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws