Voormalig Liverpool-verdediger (29) zet punt achter carrière vanwege ALS

Voormalig Liverpool-verdediger (29) zet punt achter carrière vanwege ALS

Gepubliceerd: dinsdag 18 september 2018 om 12:48di 18-09-2018 om 12:48

Triest nieuws voor Bolton Wanderers-verdediger Stephen Darby. Hij moet noodgedwongen een punt achter zijn loopbaan zetten omdat bij hem de neurologische ziekte ALS (Amyotrofe laterale sclerose) is geconstateerd.

De 29-jarige Engelsman stond sinds 2017 onder contract bij Bolton. De diagnose werd onlangs bij hem gesteld. "Ik wil graag van de gelegenheid gebruikmaken om mijn teamgenoten, Phil Parkinson en de staf van Bolton Wanderers te bedanken voor hun geweldige steun in wat voor mij en mijn familie een hele moeilijke periode is geweest", aldus Darby op de website van Bolton.

Darby vraagt verder om privacy nu hij zich moet voorbereiden op een zware strijd. Bolton-manager Phil Parkinson spreekt van 'hartverscheurend nieuws'. "De gedachten van iedereen bij Bolton zijn bij hem en Steph. Hij is een uitmuntende professional en een geweldig persoon."

Derby stond tussen 2008 en 2012 onder contract bij Liverpool, maar speelde daar maar één wedstrijd in de hoofdmacht. Dat was op 9 december 2008 in de uitwedstrijd van Liverpool bij PSV (1-3 winst) in de Champions League. Later werd hij verhuurd aan Swindon Town, Notts County en Rochdale. In 2012 verrok hij naar Bradford City. Vorig jaar tekende hij bij Bolton Wanderers, uitkomend in de Championship, waar hij niet verder kwam dan vier wedstrijden.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws