'Die tijd was er door de hoge transfersom en de verwachtingen niet bij Ajax'

'Die tijd was er door de hoge transfersom en de verwachtingen niet bij Ajax'

Gepubliceerd: woensdag 19 september 2018 om 16:48wo 19-09-2018 om 16:48

David Neres voelt zich comfortabel in Amterdam. De Braziliaanse aanvaller had naar eigen zeggen tijd nodig om te settelen, maar is nu op zijn plek.

"Ja, ik voel het vertrouwen van de technische staf en mijn ploeggenoten. Dat hoop ik in de wedstrijden inmiddels ook uit te stralen", vertelt Neres, die ruim anderhalf jaar geleden overkwam van São Paolo, aan De Telegraaf. "Ik wist dat het in het begin niet makkelijk zou zijn. Daar was ik op voorbereid."

"Het werd wennen aan het klimaat en de speelstijl, terwijl die tijd er door de hoge transfersom (maximaal 15 miljoen euro, red.) en de verwachtingen die deze met zich meebracht, eigenlijk niet was. Ik moest gefocust zijn om me snel aan te passen. Dat is gelukt."

Neres hoopt zich op termijn in de nationale ploeg van Brazilië te spelen. "Het is duidelijk dat de Seleção de droom van elke Braziliaanse voetballer is. Maar alleen bij je club - in mijn geval dus Ajax - kun je jezelf in de selectie spelen. Als ik het hier goed doe, komen de mooie dingen vanzelf. Of ik er dichtbij zit, weet ik niet. Dat zou je echt aan de technische staf van Brazilië moeten vragen."

Poll

Gaat Ajax winnen van AEK Athene?

(9308 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws