Boskamp 'woest' op Been: 'Oh, die heb jij ook weer laten gaan bij Feyenoord haha'

Boskamp 'woest' op Been: 'Oh, die heb jij ook weer laten gaan bij Feyenoord haha'

20-09-2018 21:14
41

Jan Boskamp had verwacht dat voormalig Feyenoord-talent Jonathan de Guzman op 31-jarige leeftijd verder zou zijn dan Eintracht Frankfurt. De analist had hoge verwachtingen van de geboren Canadees en vindt dat De Guzman te vroeg is vertrokken uit Rotterdam-Zuid.

De latere Oranje-international vertrok in de zomer van 2010 naar Real Mallorca. Volgens Boskamp heeft die transfer niet voordelig uitgepakt. "Ik vond hem een topper, maar hij ging naar een ploeg die moest vechten om erin te blijven", vertelt de Rotterdammer bij RTL7, waar hij fungeert als analist bij de Europa League. "Maar De Guzman is geen voetballer die zegt: ik ga mijn mouwen opstropen en erin beuken. Hij moet het juist van zijn diepgang en scorend vermogen hebben."

Collega-analist Mario Been was tijdens het seizoen 2009/2010 trainer van Feyenoord en zag De Guzman na afloop van dat seizoen vertrekken. "Hij wilde zijn contract niet verlengen. Maar hij had dat jaar maar dertien wedstrijden gespeeld, dus zo veel was dat nou ook weer niet", aldus Been. "Oh, dus dat heb je ook al op je geweten", lacht Boskamp zijn karakteristieke lach.