'Zijn geen Ajax, dat zoveel kwaliteit heeft dat ze in wandeltempo kunnen winnen'

'Zijn geen Ajax, dat zoveel kwaliteit heeft dat ze in wandeltempo kunnen winnen'

21-09-2018 09:11
41

Kristoffer Peterson is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. De 23-jarige Zweed van Heracles Almelo scoorde in vijf duels al zes keer. Hij wil echter niet op zijn lauweren rusten.

"Ik heb geen tijd om te relaxen. Tot nu toe heb ik nog niks bereikt. Ik moet gewoon doorgaan en dan zie ik wel wat het gaat brengen", zegt Peterson in De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Op de eerste speeldag liet de aanvaller zich meteen gelden met een fraai doelpunt tegen Ajax. "Dat is mijn favoriet van de zes goals die ik heb gemaakt dit seizoen. Tot nu toe ben ik de enige die in Nederland tegen Ajax heeft kunnen scoren. Het gaf mij een geweldig gevoel dat ik zo'n goal ook kon maken tegen een club van het niveau van Ajax."

Tegenover de remise in Amsterdam en de zeges op AZ en sc Heerenveen, stond de uitglijder tegen Willem II (5-0). "Tegen Willem II heb je kunnen zien hoe snel het kan omdraaien als de focus niet in orde is. Je zult je elke keer weer opnieuw moeten bewijzen. Om te beginnen tegen De Graafschap. Dat is juist zo'n gevaarlijke wedstrijd, omdat iedereen denkt dat je die wel even gaat winnen."

"We zijn geen Ajax, dat zoveel kwaliteit heeft dat ze ook in wandeltempo een wedstrijd kunnen winnen. Wij moeten elke meter sprinten die nodig is en hard werken voor elke meter om een resultaat te halen", besluit Peterson.