Berghuis gelooft nog in titelkansen Feyenoord: 'We spelen nog tegen beide ploegen'

Berghuis gelooft nog in titelkansen Feyenoord: 'We spelen nog tegen beide ploegen'

Gepubliceerd: zaterdag 22 september 2018 om 08:16za 22-09-2018 om 08:16

Feyenoord-aanvaller Steven Berghuis staat aan de vooravond van een speciaal weerzien. De linkspoot ontvangt met zijn club FC Utrecht, dat sinds kort getraind wordt door Dick Advocaat.

Berghuis werkte tijdens het seizoen 2013/2014 bij AZ al samen met De Kleine Generaal. Toen hij op een dood spoor zat bij Watford, werd hij door Advocaat getipt bij Feyenoord. "Ik bewaar goede herinneringen aan hem. Advocaat heeft bij AZ mijn ogen geopend en als bondscoach van Oranje haalde hij mij erbij", haalt de 26-jarige buitenspeler aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het is toch mooi dat hij weer terug is als trainer? Die man is zó gedreven, die kan helemaal niet stoppen. Prachtig."

De Rotterdammers zullen echter van Advocaat en co moeten om in het spoor te blijven van PSV en Ajax. Berghuis liet ondanks weten dat de twee rivalen verder zijn dan Feyenoord, maar gelooft nog steeds in een kampioenschap. "Het seizoen is nog lang. We spelen sowieso nog twee keer tegen beide ploegen. Ja, misschien krijgen ze last van de belasting in Europa", aldus Berghuis, die echter baalt dat Feyenoord, na het Europese echec tegen AS Trencin, die belasting juist niet heeft. "Ik ben sportman en ik had dolgraag in Europa gespeeld. Als dat mislukt op een dramatische manier, kun je niet vervolgens roepen dat wij nu over een mooi voordeel beschikken."

Poll

Gaat Feyenoord dit seizoen meedoen om de titel?

(2631 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws