'Ik wilde bij Ajax blijven, maar er was geen plan. PSV gaf wel een goed gevoel'

'Ik wilde bij Ajax blijven, maar er was geen plan. PSV gaf wel een goed gevoel'

Gepubliceerd: zaterdag 22 september 2018 om 08:30za 22-09-2018 om 08:30

Nick Viergever zal het zondag voor het eerst sinds zijn zomerse vertrek bij Ajax tegen de Amsterdammers opnemen. De centrale verdediger speelt inmiddels bij PSV en zal mogelijk belast zijn met de bewaking van zijn oude maatje Klaas-Jan Huntelaar.

Of The Hunter fit genoeg zal zijn voor de topper, zal zaterdag moeten blijken. Viergever kijkt in elk geval uit naar de mogelijke confrontatie. "Het is makkelijk om onze vriendschapsband voor even uit te schakelen", vertelt de 29-jarige linkspoot aan De Telegraaf. "Af en toe een elleboogje hier en een tikkie daar. Maar Klaas is gewoon een goeie jongen. We hebben veel met elkaar getraind en dat maakt het wel speciaal."

Viergever vertrok afgelopen zomer transfervrij naar de rivaal uit Eindhoven. "PSV kwam eigenlijk heel onverwachts in de winterstop. Ik was met het buitenland bezig, maar die clubs haakten af, omdat ik geblesseerd was", haalt hij terug. De verdediger had best bij willen tekenen bij Ajax, maar ging toch het gesprek aan met toenmalig technisch manager Marcel Brands. "Dat was goed. Ik had bij Ajax willen blijven als daar een plan voor was, maar dat was er niet. PSV gaf wel het goede gevoel."

Lees ook: 'Bij PSV denkt iedereen in hetzelfde belang, bij Ajax is er veel meer gedoe'

Poll

Wat wordt PSV - Ajax?

(21086 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws