22-09-2018 17:25
11

Davy Klaassen heeft zich zaterdagmiddag ontpopt tot held van Werder Bremen. De Nederlander maakte een kwartier voor tijd de winnende goal voor zijn ploeg, die nu knap vierde staat. Ook Hertha BSC heeft opnieuw gewonnen.

Augsburg - Werder Bremen 2-3
Bremen nam in twee minuten tijd afstand van Augsburg. Eerst kopte Max Kruse raak uit een voorzet en twee minuten later schoot Maximilian Eggestein van grote afstand heerlijk binnen. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Koo Ja-Cheol het echter weer spannend en kort na de rust maakte Philipp Max zelfs gelijk.

Een kwartier voor tijd zou Klaassen zich kronen tot de held van Werder. De middenvelder maakte in de 75e minuut zijn eerste doelpunt in de Bundesliga en schoot Werder daarmee naar de winst. Toegegeven: hij kreeg erg veel hulp van de keeper van Augsburg, die gruwelijk in de fout ging. Klaassen en Werder malen er niet om. De ploeg staat nu indrukwekkend vierde in de Bundesliga.

Hertha BSC - Gladbach 4-2
Bij Hertha mocht Javairo Dilrosun opnieuw van het eerste fluitsignaal in de basis starten. Vorige week was hij al belangrijk met een doelpunt. Zaterdagmiddag zette Dilrosun zichzelf niet op het scorebord, maar Hertha won wel. Na dat Gladbach via Thorgan Hazard op 0-1 kwam, stelde Hertha snel orde op zaken. De gelijkmaker kwam van Vedad Ibisevic en kort daarna maakte Valentino Lazaro 2-1. Bij de 2-1 was Dilrosun betrokken met een assist.

In de tweede helft liep Hertha verder uit. Oud-Feyenoorder Salomon Kalou was bij de 3-1 belangrijk met een assist en Ondrej Duda gooide de wedstrijd met de allesbeslissende 4-1 in het slot. Hertha is koploper van de Bundesliga, maar kan nog worden ingehaald door Bayern München, dat het later op zaterdag opneemt tegen Schalke 04.

Hoffenheim - Dortmund 1-1
Borussia Dortmund heeft in de strijd om de Duitse landstitel opnieuw duren punten verspeeld. Op bezoek bij TSG Hoffenheim kwam de ploeg van trainer Lucien Favre niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Dortmund wist deze week moeizaam te winnen van Club Brugge in de Champions League en ook zaterdag ging het niet van een leien dakje.

Vlak voor de rust maakte Joelinton 1-0 namens Hoffenheim. Het duurde vervolgens tot de 84e minuut tot Dortmund iets aan die achterstand deed. Christian Pulisic, die ook tegen Club Brugge trefzeker was in de slotfase,  maakte de belangrijke 1-1 voor zijn ploeg. Dortmund staat vierde met negen punten, maar kan nog ingehaald worden door 1.FSV Mainz.