'De Jong bovenaan verlanglijst Guardiola én Mourinho: strijd barst los in januari'

'De Jong bovenaan verlanglijst Guardiola én Mourinho: strijd barst los in januari'

23-09-2018 00:05
88

Na FC Barcelona en Manchester United heeft ook Manchester City het oog laten vallen op Frenkie de Jong. Met dat nieuws pakt boulevardkrant The Daily Mirror zaterdag groot uit. Manager Pep Guardiola wil in januari een middenvelder aan zijn selectie toevoegen. De Jong (21) prijkt bovenaan het verlanglijstje van de Spanjaard. 

Eerder meldde The Mirror al dat ook United en José Mourinho groot bewonderaar zijn van Oranje-international De Jong. De verwachting is nu dat er in januari een 'tug of war' gaat uitbreken in Manchester. City en United zijn beide van plan om een miljoenenbod neer te leggen bij Ajax. 

Deze zomer zouden The Citizens een slordige 55 miljoen euro hebben geboden op De Jong. Directeur spelersbeleid Marc Overmars weigerde toen mee te werken aan een verkoop. Ook Barcelona kwam van een koude kermis thuis in de Johan Cruijff Arena. Ajax en De Jong zouden nu de intentie hebben om sowieso dit seizoen samen af te maken. 

Guardiola wil hoe dan ook een middenvelder aantrekken. Naast De Jong zijn ook Adrien Rabiot (Paris Saint-Germain) en Thiago Alcántara in beeld. Laatstgenoemde kent Guardiola nog van Barcelona en Bayern München. 

No Poll