FC Twente-Portugees verbaasd: 'Ik wist eerst nog niet wat hier gebeurd was'

FC Twente-Portugees verbaasd: 'Ik wist eerst nog niet wat hier gebeurd was'

23-09-2018 08:10
30

FC Twente-back Rafael Ramos was verrast toen hij afgelopen zomer naar Enschede vertrok. De 23-jarige Portugees kende de Tukkers als titelkandidaat, maar trof een club in verval aan.

Toen Ramos nog een jeugdspeler van Sporting Portugal was, waren de Tukkers wel eens in Lissabon te vinden: in 2009 speelde FC Twente in de voorronde van de Champions League tegen Sporting, twee jaar later werd men gekoppeld aan Benfica. "Ik heb toen live wedstrijden van ze gezien", vertelt Ramos aan TC/Tubantia. "Ik verwachtte bij een grote club in Nederland terecht te komen, met een grote organisatie. Of ik wist wat zich hier heeft afgespeeld de laatste jaren? Nee, niet op het moment dat ze contact opnamen. Daarna werd me dat wel duidelijk."

Ramos noemt het 'een mooie uitdaging' om de landskampioen van 2010 terug te brengen naar de Eredivisie. "Dat heb ik zelf ook nodig in mijn leven en mijn carrière. Toen ze mij belden, heb ik niet nagedacht en meteen ja gezegd." De Portugees is in een selectie met veel nationaliteiten terechtgekomen. "Ik spreek drie, vier talen, dus ik probeer mijn ploeggenoten zo veel mogelijk te helpen. Sommigen spreken alleen Spaans, dus dan dien ik soms als tolk. Ik zei laatst nog dat ik nog een taal wil leren spreken. Dat moet dan maar Nederlands worden haha."

Lees ook: 'Ongeleid projectiel' van Twente maakt geen indruk: 'Bakt er niet zoveel van'