'Nog steeds zorgen voor Cocu: naam van legendarische Roberto Carlos valt'

'Nog steeds zorgen voor Cocu: naam van legendarische Roberto Carlos valt'

24-09-2018 22:59
8

Hoewel Phillip Cocu maandagavond met Fenerbahçe een punt pakte in de stadsderby tegen Besiktas, is zijn positie in Istanbul allerminst zeker. De Braziliaan Roberto Carlos wordt genoemd als mogelijke nieuwe trainer wanneer Cocu voortijdig sneuvelt.

Onder meer het Spaanse AS en het Turkse Fanatik suggereren dat de iconische ex-linksback van Real Madrid én Fenerbahçe een belangrijke kandidaat is voor de Turkse topclub. Roberto Carlos kent de weg in Turkije: tussen 2007 en 2010 groeide hij als speler van Fener uit tot publiekslieveling. Later werd hij trainer van Sivasspor en Akhisar Belediyespor. De 45-jarige Braziliaan zit momenteel zonder club en is werkzaam voor Real Madrid TV.

Cocu heeft het na een belabberde seizoensstart niet makkelijk in Istanbul. Nadat Fenerbachçe in de Europa League met liefst 4-1 verloor van Dinamo Zagreb, werd er in Turkije al gefluisterd dat de wedstrijd tegen Besiktas zijn laatste kans zou zijn. Eerder deze maand werd ook de Portugees Carlos Carvalhal al in verband gebracht met de mogelijke opvolging van Cocu.

Lees ook: Lucht voor Cocu en de zijnen: 1-1 in stadsderby ondanks heerlijke Babel-goal

No Poll