'Barça niet van slag door vermeend miljoenenbod Real; Ajax wel lachende derde'

'Barça niet van slag door vermeend miljoenenbod Real; Ajax wel lachende derde'

Gepubliceerd: dinsdag 25 september 2018 om 09:26di 25-09-2018 om 09:26

FC Barcelona is niet van slag door het feit dat Real Madrid zich ook in de strijd om Frenkie de Jong heeft gemeld. De Telegraaf berichtte maandag dat de Koninklijke liefst tachtig miljoen euro wil bieden op de 21-jarige middenvelder van Ajax.

Dat nieuws heeft nu ook Catalonië bereikt. Diario Sport schrijft desondanks dat Barça kalm blijft. Hoewel een toenaderingspoging deze zomer werd afgeslagen door Ajax, weet de Spaanse kampioen dat De Jong een voorkeur voor de club heeft. Barcelona denkt bovendien dat het een fundament heeft gelegd om een betere deal uit het vuur te slepen dan de concurrentie.

Barça wil in december een definitieve beslissing nemen over De Jong, waarna de Oranje-international in de zomer van 2019 de overstap moet maken naar Camp Nou. De Catalanen voelen zich daarbij dus niet extra onder druk gezet door de interesse van Real, Paris Saint-Germain, Bayern München, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur.

De komende maanden zal Barça scouts naar alle Europese duels van Ajax sturen. Het doel is om te zien hoe hij zich ontwikkelt op het hoogste niveau.

Vraagprijs Ajax wél fors omhoog
El Mundo Deportivo ziet ondanks het vertrouwen van Barça in een goede afloop wel een keerzijde. Ajax lijkt meer en meer te kunnen vragen voor de spelbepaler, nu ook Real serieus geld over heeft voor de speler.

Poll

Heeft Frenkie de Jong al bewezen dat hij klaar is voor de Europese top?

(27764 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws