Peterson: 'Hij zei: Kris, doe me een plezier, drink een biertje voor me'

Peterson: 'Hij zei: Kris, doe me een plezier, drink een biertje voor me'

26-09-2018 16:20
22

Heracles Almelo kent tot nu toe een droomstart in de Eredivisie en heeft met Kristoffer Peterson op het moment een echte doelpuntenmaker in het team. Tijdens zijn periode bij FC Utrecht heeft hij leren leven, iets wat hem daarvoor niet lukte.

Voor Peterson was zijn tijd bij FC Utrecht belangrijk, niet alleen op voetbalgebied. "Veel mensen zouden Erik ten Hag verwijten dat ik geen eerlijke kans bij FC Utrecht heb gekregen", zegt hij in gesprek met Voetbal International. "In anderhalf jaar tijd kreeg ik maar één keer een basisplaats. Ik heb de trainer daarom vervloekt, toen. Nu begrijp ik dat Ten Hag er goede redenen voor had. Ik was Cristiano Ronaldo niet, ik had behalve kwaliteiten ook bepaalde tekortkomingen. Ik kwam van Liverpool, FC Utrecht had behoorlijk wat geld voor me betaald, ik zou dé man worden. Zo gedroeg ik me ook. Verkeerd dus."

Peterson zag het voetbal niet altijd als iets leuks, voor zijn gevoel maakte hij het veel te groot. "Ik weet nog dat Robbie Alflen me een keer belde toen ik nog voor FC Utrecht speelde. Robbie zat al in Almelo, we hadden een vrij weekeinde en Robbie zei: Kris, doe me een plezier, drink een biertje voor me. Ik wist niet wat ik hoorde. Ik was altijd heel rigide in die dingen, deed alles volgens het boekje. Ik dronk nooit alcohol. Nooit! Ik dacht dat één glas al mijn voetbalcarrière kon vernietigen. Ik heb geleerd de knop om te zetten, meer afstand te nemen van het voetbal en te relaxen. Ik sta mezelf nu af en toe ook een glas alcohol toe. Ik lééf en geniet meer."