Higler over 'hands' Viergever: 'Niemand die dit expres via z'n eigen lichaam doet'

Higler over 'hands' Viergever: 'Niemand die dit expres via z'n eigen lichaam doet'

30-09-2018 07:17
135

NAC Breda schreeuwde zaterdagavond om een strafschop in de wedstrijd tegen PSV, nadat Nick Viergever de bal met zijn hand beroerde. Arbiter Dennis Higler ging hier echter niet in mee en ook videoscheidsrechter Christiaan Bax vond het moment geen penalty waard.

Higler liet na afloop weten dat er wat hem betreft geen opzet in het spel was. "Die bal komt bij Viergever eerst op het lichaam, daarna stuitert hij heel ongelukkig tegen zijn hand aan. Er is geen speler die de bal via zijn eigen lichaam expres met zijn eigen hand speelt", reageerde de leidsman voor de camera's van FOX Sports. "De beoordeling is: hoe komt de bal op zijn hand? Komt hij rechtstreeks op zijn hand, dan gaat de bal op de stip. Maar in dit geval komt de bal via zijn lichaam en stuitert hij ongelukkig op zijn hand."

Wedden

Meer odds

De arbiter had tijdens de wedstrijd kortstondig contact met de VAR. "Zowel mijn assistent als ik vond het geen penalty. De VAR zei: in elk geval geen strafschop. Maar hij nam nog even de tijd om het opstootje na het moment terug te kijken." Al met al was Higler tevreden over de avond in Breda. "Of ik met een goed gevoel naar huis ga? Ja, prima wedstrijd."

Lees ook: Viergever zorgt voor spraakmakend moment: 'Op een gegeven moment wel duidelijk'