Verbeek looft Eredivisie-verrassing: 'Heel goed gescout, ook in de Eerste Divisie'

Verbeek looft Eredivisie-verrassing: 'Heel goed gescout, ook in de Eerste Divisie'

01-10-2018 09:45
21

Heracles Almelo beleeft de beste seizoensstart in 54 jaar in de Eredivisie. Gertjan Verbeek en Ronald de Boer zijn onder de indruk van de ploeg van coach Frank Wortmuth, die gedeeld tweede staat met Ajax en Feyenoord.

"Ze hebben weer heel goed gescout. Ze hebben een aantal spelers uit de Eerste Divisie geplukt die het heel goed doen", steekt Verbeek van wal bij FOX Sports. Ook kwam er een 'onbekende' trainer uit Duitsland. "Dat is toch een beetje apart. Ze kiezen niet voor de geijkte gang van zaken. Hij doet het op dit moment heel verfrissend."

Heracles won zondag met 2-1 van FC Emmen. Onder meer Alexander Merkel maakte indruk. "Ik vond Merkel echt heel goed", vertelt De Boer. "Hij haalde de bal op, maar altijd alles naar voren. Daar kwam ook die eerste goal van Kuwas uit, met die pass tussen de linies door. Wormuth heeft behoorlijk wat spelers moeten inpassen, maar hij doet het geweldig."

Kristoffer Petersen maakte alweer zijn achtste goal van het seizoen. "Als het bij Utrecht even niet ging, stond er een ander op zijn plek. Hier weet hij dat hij dan ook de volgende keer weer speelt", stelt De Boer. "Hij is helemaal los. Je ziet wat vertrouwen doet. Hij heeft snelheid en is ook wel hongerig om goals te maken."