Hoogma (20) maakt na jaar wachten debuut in Bundesliga: 'Was het meer dan waard'

Hoogma (20) maakt na jaar wachten debuut in Bundesliga: 'Was het meer dan waard'

02-10-2018 10:15
9

Ruim een jaar (!) na zijn transfer naar TSG Hoffenheim maakte Justin Hoogma zijn debuut in de Bundesliga. Afgelopen zaterdag deed de jonge verdediger mee tegen RB Leipzig. Ondanks een gebrek aan speelminuten, weet Hoogma (20) zeker dat hij bij zijn club een betere speler is geworden. 

"Iedereen wil spelen, maar ik heb vorig jaar heel bewust de keus voor Hoffenheim gemaakt. Ik wist dat het vooral betekende dat ik wedstrijden in het tweede zou spelen. Maar ik dacht dat dit voor mij de beste manier zou zijn om beter te worden, omdat het niveau op de trainingen hoog is", zegt de stopper in gesprek met Tubantia. 

"In de tweede seizoenshelft kreeg ik het gevoel dat ik er klaar voor was, ik speelde twee keer in de Europa League, dat was weinig. Nu heb ik een kans gekregen om me te laten zien en dat moet leiden tot meer wedstrijden."

Of hij vorig jaar overwogen heeft om juist bij Heracles Almelo te blijven? "Heracles is normaal gesproken een middenmoter in de Eredivisie, al doen ze het nu geweldig en Hoffenheim is subtop in de Bundesliga. Ik vond het de stap meer dan waard. Ik had er alle vertrouwen in dat ik naar een hoger niveau zou groeien bij Hoffenheim en wist ook dat het tijd zou kosten."

"Ik denk dat ik bij Heracles niet naar dit niveau was gegroeid. Natuurlijk leer je veel van wedstrijden spelen, maar onze trainer is tactisch heel sterk en ik steek veel van hem op. Ik ben echt beter geworden."