Schöne: 'Ik hoorde mensen na de loting zeggen dat het gunstig is voor ons'

Schöne: 'Ik hoorde mensen na de loting zeggen dat het gunstig is voor ons'

02-10-2018 12:24
38

Lasse Schöne kijkt uit naar de krachtmeting met Bayern München van dinsdagavond. "We moeten een heel goede dag hebben willen we iets voor elkaar krijgen."

In gesprek met Ajax Life stelt Schöne dat Ajax niet kansloos is tegen Der Rekordmeister. "Bayern is buitencategorie, wereldtop", weet de Deen. "We moeten een heel goede dag hebben willen we iets voor elkaar krijgen. Maar het kan. Dat hebben we in het verleden ook aangetoond. Tegen Lyon, Barcelona en Manchester City."

Toch blijft hij realistisch. "Gevoelsmatig gaat het vooral om de strijd met AEK Athene en Benfica. Ik hoorde na de loting mensen zeggen dat Benfica ook gunstig is voor ons, maar dat is gewoon een geweldige ploeg. Maar ook voor Benfica-thuis geldt dat we die moeten winnen als we iets willen bereiken", aldus de middenvelder.

Vorig seizoen liep Ajax Europees voetbal mis door nederlagen tegen Olympique Nice en Rosenborg. Schöne wist dus dat het dit jaar anders moest. "Het besef dat het anders moest dan vorig seizoen was groot. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de club en de supporters. Iedereen snakte naar de Champions League bijvoorbeeld."
 
De wedstrijd tegen Bayern München in de Allianz Arena begint op dinsdagavond om 21.00