Cocu reageert: Nou, daar heb ik denk iets langer de tijd voor nodig

Cocu reageert: "Nou, daar heb ik denk iets langer de tijd voor nodig"

03-10-2018 18:12
28

Phillip Cocu verkeert in een 'delicate situatie' bij Fenerbahçe. Dat erkent de trainer, die zwaar onder druk staat door de tegenvallende resultaten, zelf.

Fenerbahçe staat veertiende in de Süper Lig. Ook de eerste wedstrijd in de Europa League verliep slecht: de Turken gingen met 4-1 onderuit bij Dinamo Zagreb. "Wat de grootste uitdaging is? Nou, daar heb ik denk iets langer de tijd voor nodig", reageert de Fenerbahçe-trainer bij FOX Sports.

Wedden

Meer odds

"Laat ik het zo zeggen: er zijn enorm veel veranderingen gaande binnen de club. Dan heb ik het nog niet over de financiële beperkingen. In het team, de staf, de manier van werken en het stadion... Heel lang is er in een bepaald patroon gewerkt, zonder te zeggen of dat goed of fout is. We proberen nu iedereen dezelfde kant op te krijgen."

Dat is lastig, stelt Cocu. "We proberen uit te leggen wat we willen. Natuurlijk probeer je je op het voetballen te richten, want dáár word je op beoordeeld. Maar daar gaat het ook heel moeizaam. Het is vechten in plaats van voetballen op dit moment. Het is een delicate situatie waarin we verkeren. De emoties lopen hier wat hoger op dan in andere landen."

De oud-trainer van PSV spreekt tegen dat de voorzitter hem heeft gevraagd om zelf op te stappen, zoals Turkse media meldden. "Dat heeft hij zeker niet gevraagd", lacht Cocu als een boer met kiespijn. "Er worden heel veel dingen geschreven, want de kranten moeten gevuld worden. Daar ben ik inmiddels wel aan gewend."