Opgeluchte Cocu: 'Dan pas heeft deze zege enige waarde, maar dit is een stapje'

Opgeluchte Cocu: 'Dan pas heeft deze zege enige waarde, maar dit is een stapje'

04-10-2018 22:08
7

Phillip Cocu hoopt dat hij donderdagavond een stap in de goede richting heeft gezet met Fenerbahçe. De Turkse topclub won met 2-0 van Spartak Trnava in groep D van de Europa League.

Voor Cocu kwam de zege op het goede moment. De Nederlandse trainer staat flink onder druk. “Het is een heel belangrijk moment om te winnen”, zegt hij tegen FOX Sports. “De eerste wedstrijd verloren we kansloos in Zagreb, dan moet je winnen. Dit is weer anders dan de competitie, ook hier heb je ambities. Ik ben blij. We kozen voor een iets andere speelwijze en dat hebben de spelers goed opgevolgd.”

Volgens Cocu zijn de drie punten verdiend. “Het was eenrichtingsverkeer. Jammer dat het bij rust nog 0-0 stond, maar ik denk dat we dik verdiend hebben gewonnen. We hebben met drie verdedigers gespeeld. Dat gaf de mogelijkheid aan de vleugelverdedigers om hoger te gaan staan. Die neiging hebben ze toch al. Vaak kregen we in de omschakeling nog een goal tegen, nu hadden ze iets meer vrijheid.”

Na de belabberde seizoensstart van Fenerbahçe is het een welkome opsteker. “Het geloof in elkaar neemt toe als je wint. De jongens werken hard. Er zijn veel nationaliteiten en veel nieuwe spelers, dat is altijd moeilijk. Maar als je vaker wint, gaat het allemaal makkelijker. Nu de druk toeneemt, sluipt er ook meer spanning in de ploeg.”

Cocu hoopt dat zijn ploeg de lijn doortrekt naar de Süper Lig. Zondag wacht een topper tegen nummer twee Istanbul Basaksehir. “We moeten zondag ook een goed resultaat neerzetten. Dan pas heeft deze zege enige waarde. We zijn nog onregelmatig. Maar dit is een stapje.”