Elia rekent af met 'totale onzin': 'Snap niet dat het in Nederland wordt gezegd'

Elia rekent af met 'totale onzin': 'Snap niet dat het in Nederland wordt gezegd'

05-10-2018 14:14
17

Eljero Elia is zéker niet op weg naar de uitgang bij Istanbul Basaksehir. Hij snapt niets van de Nederlandse berichten dat de nummer twee van Turkije van hem af zou willen, laat de aanvaller weten aan Voetbal International.

Elia geldt in Istanbul als een belangrijke speler. Om die reden weigerde de club hem afgelopen zomer te verkopen aan Eintracht Frankfurt. "Ik heb het hier ook echt naar mijn zin en de mensen zijn tevreden", vertelt Elia aan VI. "Daarom snap ik niet dat men in Nederland zegt dat ze van me af willen. Waarom? Het is totale onzin."

Dit seizoen speelde de aanvaller pas 148 minuten in de Süper Lig, uitgesmeerd over vier wedstrijden. Dat heeft te maken met een hamstringblessure, waar hij lang mee worstelde. "Dat is de reden dat ik niet speelde. Nu ben ik weer fit en hoop ik snel weer mijn niveau te halen en met de club mee te doen in de strijd om de titel. Dat is waarop ik me focus, alleen is het nooit leuk verhalen te horen uit je eigen land die niet kloppen."

Elia hoopt komende zondag tegen het Fenerbahçe van Phillip Cocu zijn rentree te maken. Zaterdag valt de beslissing. "Ik hoop het echt, en anders wachten we tot na de interlandperiode. Het is belangrijk dat ik niks overhaast. Ik wil sterk terugkomen."