Van de Beek: 'Ik moet me gewoon focussen op Ajax en niet te veel daar over hebben'

Van de Beek: 'Ik moet me gewoon focussen op Ajax en niet te veel daar over hebben'

05-10-2018 15:00
39

Donny van de Beek weet nog niet of hij na zijn basisplek tegen Bayern München en zijn oproep voor het Nederlands elftal zondag in de basis staat wanneer Ajax het opneemt tegen AZ. De middenvelder stelt dat hij niet meer kan doen dan zijn voeten te laten spreken.

"Nee, weet ik nog niet. Ik hoop het. Ik doe gewoon mijn best. De trainer bepaalt", reageert Van de Beek voor de camera van FOX Sports op de vraag of hij dit weekend in de basis staat. "Het enige wat ik kan doen is m'n best doen en het laten zien op het veld."

Dat Van de Beek in het Champions League-duel met Bayern München een basisplek kreeg, biedt volgens hem geen garantie. "Misschien ziet hij die wedstrijd weer anders, dat moeten we afwachten. Ik moet het gewoon laten zien op trainen en dan hoop ik natuurlijk wel dat hij voor mij kiest."

Op de vraag of er consequenties aan vastzitten als Van de Beek geen basisplek krijgt, reageert de middenvelder ontwijkend. "Nee, weet ik veel. Ik moet me nu gewoon focussen op Ajax en het niet teveel daarover hebben."