Werder Bremen nestelt zich in Bundesliga-top door goal Klaassen tegen Weghorst

05-10-2018 22:24
23

Davy Klaassen heeft het onderonsje met Wout Weghorst in de Bundesliga gewonnen. Mede door een doelpunt van de oud-Ajacied was Werder Bremen met 2-0 te sterk voor VfL Wolfsburg.

De openingsfase was nog voor de bezoekers. Weghorst was na twaalf minuten dicht bij de openingstreffer. De spits kon net niet bij de voorzet van Jérôme Roussillon. Niklas Moisander ontsnapte toen hij onder druk van Weghorst zijn eigen paal raakte. Werder nam daarna het initiatief over en kwam tien minuten voor rust op voorsprong dankzij Klaassen. Een voorzet werd half weggewerkt, waarna de instormende Klaassen raak schoot.

Wolfsburg moest in de achtervolging, kreeg wel wat kansjes, maar een treffer bleef uit. Vervolgens maakte Johannes Eggestein er vijf minuten voor tijd na een goede aanval 2-0 van. Voor Werder betekende dat de vierde overwinning in zeven competitieduels. De ploeg van Florian Kohfeldt staat op veertien punten; net zo veel als koploper Borussia Dortmund, dat nog wel een duel tegoed heeft. Wolfsburg staat zevende met negen punten.