'Lot van Mourinho bezegeld: United-manager wordt dit weekend ontslagen'

'Lot van Mourinho bezegeld: United-manager wordt dit weekend ontslagen'

05-10-2018 22:45
65

Het is over en uit voor José Mourinho: de manager wordt dit weekeinde ontslagen door Manchester United. Het bestuur heeft de knoop doorgehakt, zo meldt althans The Daily Mirror op basis van bronnen binnen de club.

Mourinho lijkt zaterdag nog op de bank te zitten tegen Newcastle United, maar het resultaat zal niet meer van invloed zijn op zijn toekomst op Old Trafford. De United-directie onder leiding van Ed Woodward heeft het vertrouwen verloren in The Special One, die de afgelopen maanden diverse spelers en stafleden tegen zich in het harnas heeft gejaagd.

Volgens The Mirror was de persconferentie van Mourinho vrijdag veelzeggend. De Portugees gaf korte antwoorden en hield het al na een paar minuten voor gezien. United staat momenteel tiende in de Premier League, negen punten achter koploper Manchester City. Bovendien wist de ploeg van Mourinho de laatste vier duels niet te winnen. De doelpuntloze remise tegen Valencia in de Europa League donderdag bezegelde het lot van Mourinho.

United meent dat een verandering noodzakelijk is om het tij te keren. Zinedine Zidane geldt nog steeds als de belangrijkste kandidaat om het stokje over te nemen. Tot die tijd zou Michael Carrick de honneurs waar kunnen nemen. Mourinho heeft overigens recht op een ontslagvergoeding van zo’n 13,5 miljoen euro.