'Ten Hag wijzigt basiself tegen AZ: veelbesproken Van de Beek naar de bank'

'Ten Hag wijzigt basiself tegen AZ: veelbesproken Van de Beek naar de bank'

06-10-2018 10:25
80

Donny van de Beek moet zondagmiddag opnieuw op de bank plaatsnemen. Dat voorspelt het Algemeen Dagblad. Ajax-trainer Erik ten Hag lijkt één belangrijke wijziging door te voeren voor het thuisduel met AZ. 

Afgelopen dinsdag trad Ajax tegen Bayern München (1-1) aan met Max Wöber in de achterhoede en Daley Blind als controleur op het middenveld. Het vermoeden is dat zij hun posities behouden tegen AZ. Klaas-Jan Huntelaar keert terug in de basis. In Duitsland koos Ten Hag nog voor Dusan Tadic als valse nummer 9. Vanwege die tactische aanpassing kwam er op het middenveld plek vrij voor Van de Beek. 

Het AD verwacht dat Van de Beek zondag weer reserve staat. Hoewel Ten Hag hem een basisspeler noemt, zit de Oranje-international al weken op de bank tijdens Eredivisie-duels. Frenkie de Jong lijkt overigens nog niet fit genoeg om te starten. Hij ontbrak ook tegen Bayern. 

Guido Albers, de zaakwaarnemer van Van de Beek, onthulde eerder deze week dat er vanuit de Europese top belangstelling is voor zijn cliënt. Een transfer in januari behoort tot de mogelijkheden

Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana, Mazraoui, De Ligt, Wöber, Tagliafico, Schöne, Neres, Blind, Ziyech, Huntelaar en Tadic