Mopperende Van Bommel: 'Zéker na een Europese wedstrijd'

Mopperende Van Bommel: 'Zéker na een Europese wedstrijd'

06-10-2018 22:46
65

PSV-trainer Mark van Bommel vond dat zijn elftal zaterdagavond 'moeizaam' begon aan het thuisduel met VVV-Venlo. Het tempo lag veel te laag, vertelde de coach na afloop. 

"We begonnen heel moeilijk. Te langzaam. Zelfs de ingooien duurden te lang. We moesten in de versnelling komen, zeker na een Europese wedstrijd moet je zorgen dat je snel blijft spelen", zei Van Bommel tijdens de persconferentie na afloop. 

"Dat hebben we na verloop van tijd gedaan, halverwege de eerste helft zijn we beter in de wedstrijd gekomen en hebben we de nodige kansen gehad. En: we hadden het geluk dat Seuntjens die bal er niet in schiet, anders hadden we een heel moeilijke avond gekregen. De eerste goal viel na een mooie aanval, ik hoorde dat voorafgaand aan die goal alle spelers de bal hebben geraakt. Dat is een mooie statistiek."

Na de pauze zag Van Bommel een PSV dat hem wél beviel. "In de rust heb ik de spelers gezegd dat we geduld moesten hebben, de bal moesten laten gaan, passen in plaats van dribbelen. De jongens die goed kunnen dribbelen, moesten het doen. Op die manier maakten we de ruimtes groter en maak je de tweede, derde en vierde goal. Blijven doorvoetballen is zwaar, vooral na zo veel wedstrijden in korte tijd. Maar we dóen het wel. Dit is ons idee van voetballen."

Lees ook: PSV laat ook VVV kansloos en heeft achtste competitiezege op rij binnen