Van de Beek reageert: Hij zegt gewoon wat hij vindt en dat mag hij doen

Van de Beek reageert: "Hij zegt gewoon wat hij vindt en dat mag hij doen"

07-10-2018 19:25
58

Donny van de Beek heeft geen problemen met de forse uitspraken van zaakwaarnemer Guido Albers. Die strooide deze week met interesse uit de internationale top en zette de situatie van Van de Beek bij Ajax op scherp.

Albers stelde dat Van de Beek te weinig speelt en een vertrek bespreekbaar is onder de huidige omstandigheden. Prompt begon de Ajacied zondag voor de tweede keer in vijf dagen in de basis. "Of mijn zaakwaarnemer een slimmerik is? Dat weet ik niet, maar hij zegt gewoon wat hij vindt en dat mag hij doen", reageert de maker van de openingstreffer tegenover FOX Sports. "Ik moet gewoon mijn mond houden en voetballen. De één vindt het niet zo leuk wat hij zegt, de ander snapt het."

Van de Beek hoopt dat trainer Erik ten Hag vaker voor hem kiest als basisspeler. "Ik moet hard werken en het laten zien. Als je niet speelt mag je teleurgesteld zijn., maar dan moet de knop op een gegeven moment wel om. In het begin was het mentaal een tikkie, maar daarna denk je: het kan zo weer verkeren. Wat ik toevoeg? Ik maak doelpunten, ben goed in de combinatie en maak goede loopacties. Ik denk wel dat ik van grote waarde kan zijn voor het elftal."