De Eredivisie-flops: vier spelers van AZ na horrorshow in Amsterdam

De Eredivisie-flops: vier spelers van AZ na horrorshow in Amsterdam

Gepubliceerd: maandag 8 oktober 2018 om 11:00ma 08-10-2018 om 11:00

In speelronde acht van de Eredivisie gingen De Graafschap en AZ af als een gieter. Voor eigen publiek verloren De Superboeren zaterdag met 5-0 van sc Heerenveen, terwijl AZ een dag later met dezelfde cijfers te kijk werd gezet door Ajax. Logisch dus dat er liefst zeven spelers uit Doetinchem en Alkmaar in ons wekelijke floplijstje staan. 

Kjell Scherpen (FC Emmen)
Eerder dit seizoen nog veelvuldig geprezen, nu de grote schlemiel. De boomlange Scherpen faalde hopeloos tijdens de belangrijke thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Mede door fouten van de tiener gaf Emmen in de pauze een 3-1 voorsprong uit handen.

Ricardo van Rhijn (AZ)
'Thuiskomen' moet zelden zo pijnlijk zijn geweest als zondag, in de Johan Cruijff Arena. Tegen jeugdliefde Ajax ging werkelijk alles mis voor Ricardo van Rhijn. De verdediger kreeg van trainer John van den Brom de voorkeur in de achterhoede. Grote kans dat-ie over twee weken weer op de bank zit. 


Bart Straalman (De Graafschap) 
De stoere Straalman - vorige week speelde hij gewoon door nadat z'n schouder uit de kom was gegaan tijdens het thuisduel met Willem II- zakte ditmaal volledig door het ijs. Tegen Heerenveen was de achterhoede van De Graafschap een gatenkaas. 

Teun Koopmeiners (AZ)
Dat Koopmeiners van nature geen verdediger is, werd zondag in Amsterdam pijnlijk duidelijk. Het talent en zijn defensieve compagnon slaagden er geen seconde in om vat te krijgen op de voorhoede van Ajax. 

Erik Bakker (De Graafschap) 
Bij een stand van 4-0 in het voordeel van Heerenveen viel er al weinig eer meer te behalen voor De Graafschap. Kort na de pauze kreeg Bakker als klap op de vuurpijl ook nog eens rood. Hij haalde de doorgebroken Michel Vlap neer en kon onmiddellijk gaan douchen. 


Guus Til (AZ) 
Wat is er toch aan de hand met Til dit seizoen? Vorige week tekende de aanvoerder voor zijn eerste doelpunt van deze jaargang, maar verder valt er  weinig positiefs te melden. Til speelde in de Arena werkelijk dramatisch - net als vrijwel al zijn teamgenoten, overigens. 

Frank Olijve (De Graafschap) 
Speler nummer drie van het onthutsende zwakke De Graafschap. Tijdens de horrorshow tegen Heerenveen leverde Olijve zaterdagavond bal op bal in. Hij kreeg bovendien geen moment grip op de beweeglijke middenvelders uit Friesland. 

Aras Özbiliz (Willem II) 
Een wedstrijd om heel snel te vergeten voor Özbiliz. Het leek wel alsof de vleugelaanvaller niet helemaal fit was voor het duel met Feyenoord (1-1). Zelfs simpele dingen als aannames en passes over enkele meters gingen mis. Kort na rust werd Özbiliz gewisseld vanwege een blessure. Dat kon er ook nog wel bij. 

Bjorn Johnsen (AZ) 
In een ploeg die volledig wordt weggespeeld valt er natuurlijk weinig eer te behalen voor een targetman. Het aantal bruikbare ballen dat Johnsen zondag in de Arena kreeg, viel op één hand te tellen. Telkens wanneer de Noor wél in het spel werd betrokken, stelde hij teleur. Matthijs de Ligt had een heerlijk middagje. 


Sam Larsson (Feyenoord) 
De laatste weken had-ie de stijgende lijn te pakken en klonken er links en rechts ook weer positieve geluiden over Larsson. Zondag in Tilburg was het echter kommer en kwel. Niet één keer slaagde Larsson erin om zijn tegenstander Fernando Lewis uit te spelen of een mogelijkheid te creëren voor Nicolai Jörgensen. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws