De Boer roemt PSV'er: 'Ik vind hem op dit moment iets verder dan Kluivert'

De Boer roemt PSV'er: 'Ik vind hem op dit moment iets verder dan Kluivert'

08-10-2018 09:38
50

Ronald de Boer is positief over de ontwikkeling van Steven Bergwijn. De aanvaller van PSV was afgelopen weekend weer goed voor twee assists en werd gelinkt aan Europese grootmachten als Liverpool en Manchester United.

"We hebben heel lang gezegd: Bergwijn is het grootste talent van PSV, maar wanneer gaat hij het laten zien? Nou, hij laat het nu zien", oordeelt De Boer bij FOX Sports. "Hij is net 21 (maandag jarig, red.) en is op de goede weg. Dat zag je ook tegen VVV. Hij is goed in vorm, heeft snelheid en zoekt de diepte. Dit is er eentje waar we in de toekomst veel plezier van kunnen hebben."

De Boer vindt Bergwijn op dit moment verder dan Justin Kluivert, die in de zomer Ajax verruilde voor AS Roma. Kluivert behoort in tegenstelling tot Bergwijn niet tot de selectie van het Nederlands elftal. "Ik vind hem op dit moment, als we het over volwassenheid en aanwezigheid in de wedstrijd hebben, iets verder", aldus De Boer. "Tegen Inter zag ik bij vlagen dat hij tegenstander eruit liep op snelheid."

Lees ook: 'Ik houd me niet bezig met grote clubs, ben deze zomer bewust bij PSV gebleven'