'Kunstgrasverbod bijna een feit, inkrimping naar zestien clubs heet hangijzer'

'Kunstgrasverbod bijna een feit, inkrimping naar zestien clubs heet hangijzer'

09-10-2018 21:26
110

De 'Eredivisie 2.0' is een stapje dichterbij gekomen, meldt het Algemeen Dagblad. Volgens de ochtendkrant zijn de Eredivisie-clubs het bijna eens over een verbod op kunstgras.

Ook Heracles Almelo, PEC Zwolle, Excelsior, ADO Den Haag, FC Emmen en VVV-Venlo, de zes 'kunstgrasclubs' van de Eredivisie, lijken bereid om afstand te doen van hun rubberen ondergrond, in ruil voor meer televisiegelden. Over een ander aspect van de vernieuwingsplannen, het inkrimpen van de Eredivisie naar zestien clubs, bestaat volgens het AD minder enthousiasme.

De ochtendkrant pakte maandagavond uit met het nieuws dat Ajax, Feyenoord en PSV van plan zijn om hun inkomsten uit Europees voetbal te verdelen onder de overige Eredivisie-clubs, in ruil voor de bovengenoemde hervormingen. Vertegenwoordigers van de clubs hebben dinsdag contact met elkaar gehad om verder te praten over de plannen. Naar verwachting ligt er op korte termijn een concreet voorstel voor een nieuw competitiemodel, waar de clubs in november over gaan stemmen.