Koeman lovend over Oranje-debutant: 'Zie ik graag bij een speler op die positie'

Koeman lovend over Oranje-debutant: 'Zie ik graag bij een speler op die positie'

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 10:14wo 10-10-2018 om 10:14

Pablo Rosario debuteert deze interlandperiode in de selectie van het Nederlands elftal. Het pad dat de jonge PSV'er bewandelde richting de top van het Nederlandse voetbal ging echter niet vanzelf. Vorig seizoen speelde Rosario zijn wedstrijden nog voor Jong PSV en moest hij het vooral doen met invalbeurten bij het eerste elftal.

Onder de nieuwe coach Mark van Bommel kwam Rosario helemaal tot bloei. Bondscoach Ronald Koeman heeft vertrouwen in de middenvelder, die bijna altijd de oplossing vooruit weet te vinden. "Dat zie ik graag bij een speler op die positie. Veel spelers in die rol spelen de bal breed of terug", liet Koeman tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijden tegen Duitsland en België weten, geciteerd door De Telegraaf.

Rosario hoopt een kans te krijgen, maar gaat er niet meteen vanuit dat hij aan spelen toekomt bij Oranje. Het wegvallen van Davy Pröpper (geblesseerd) biedt perspectief. "Ik vind het jammer voor Davy, die ik goed ken van PSV", laat Rosario weten aan De Telegraaf. De PSV'er gaat er alles aan doen een vaste plek te veroveren bij het Nederlands elftal. "Je komt naar Zeist om er bij te blijven. Daar ga ik alles aan doen."

Poll

Is Rosario een goede speler voor het Nederlands elftal?

(3598 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws