Pijnlijk rijtje in Spanje: 'Transfers Promes en Arias weggegooid geld'

Pijnlijk rijtje in Spanje: 'Transfers Promes en Arias weggegooid geld'

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 17:15wo 10-10-2018 om 17:15

In Spanje verbaast sportkrant Marca zich over het hoge aantal transferflops in de Primera División. Onder meer Quincy Promes wordt genoemd als een teleurstellende aankoop. 

De krant rekende uit dat er in totaal voor ruim 897 miljoen euro werd ingekocht door Spaanse clubs. 'Daarvan lijkt 280 miljoen euro weggegooid geld', aldus Marca.

Promes maakte afgelopen zomer de overstap van Spartak Moskou naar Sevilla, maar het is nog wachten op het moment dat de Oranje-international zich gaat bewijzen. In totaal speelde de rappe aanvaller, voor wie 20 miljoen euro werd neergeteld, maar negentig minuten, verdeeld over zes wedstrijden. Ook Sevilla-aankopen Joris Gnagnon (15 miljoen euro) en Ibrahim Amado (eveneens 15 miljoen euro) komen nauwelijks aan spelen toe in de hoofdmacht.

Ook Real heeft veel betaald voor weinig plezier in de openingsfase van de competitie: Vinicius Junior (45 miljoen euro) en Mariano Diaz (22 miljoen euro) mochten slechts een aantal keer invallen. Bij Barça vallen de peperdure aankopen Malcom en Clement Lenglet voorlopig ook tegen. Ook Santiago Arias wordt genoemd: Atlético Madrid betaalde 11 miljoen euro aan PSV voor de Colombiaan, maar hij mocht tot op heden slechts vier keer invallen. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws