'Er werd een pistool tegen het hoofd van zijn vrouw gezet, kinderen keken toe'

'Er werd een pistool tegen het hoofd van zijn vrouw gezet, kinderen keken toe'

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 19:14wo 10-10-2018 om 19:14

Mogi Bayat is samen met Dejan Veljkovic een van de belangrijkste verdachten in de operatie 'Propere Handen', een onderzoek naar financiële fraude, maar ook matchfixing. De spelersmakelaar werd woensdagochtend van zijn bed gelicht door de politie. Zijn advocaat beklaagt zich.

Volgens Jean-Philippe Mayence ging de arrestatie er bepaald niet zachtzinnig aan toe. "Ze vielen bij zonsopgang binnen bij mijn cliënt", vertelt hij aan La Dernière Heure. "Er werden deuren ingebeukt en er werd zelfs een wapen tegen het hoofd van mevrouw Bayat gezet. En dat terwijl de kinderen toekeken. Het leek wel om terroristen te gaan."

"Ik begrijp dat er vroeg moet worden ingegrepen, maar mensen behandelen alsof ze een gevaar zijn voor de openbare veiligheid. Dat was niet nodig misschien", vervolgt Mayence, die nog geen nieuws heeft over Bayat. "We hebben gevraagd of we met hem mogen spreken, maar dat werd ons geweigerd. Het verhoor zou voor vanavond of morgen zijn. We wachten af."

Ook onderzoek naar zaakwaarnemer Courtois
Ondertussen zou er ook een strafonderzoek lopen tegen Christophe Henrotay, de makelaar van onder andere Thibaut Courtois. Dat meldt De Tijd. Henrotay zou onder meer bij de transfers van Romelu Lukaku, Youri Tielemans en Leander Dendoncker miljoenen euro’s hebben achtergehouden. 

'Iedereen die is opgepakt verdacht'
'Alle personen die in de loop van de dag door de politie zijn opgepakt, zijn verdachten in het onderzoek, geen getuigen', zo meldt Sporza woensdagavond. Naast de spelersmakelaars zouden daarmee onder meer Club Brugge-coach Ivan Leko, ex-manager van Anderlecht Herman Van Holsbeeck en enkele scheidsrechters verdachten zijn.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Jupiler Pro League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws