Bizarre en choquerende onthullingen Fener-preses: stafleden saboteren Cocu

Bizarre en choquerende onthullingen Fener-preses: stafleden saboteren Cocu

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 19:38wo 10-10-2018 om 19:38

Fenerbahçe-voorzitter Ali Koç heeft woensdag op de Turkse TV enkele bizarre en choquerende onthullingen gedaan. Het blijkt dat Phillip Cocu door zijn eigen stafleden gesaboteerd werd. Koç greep daarop hard in.

De meest weerzinwekkende gebeurtenis vond plaats rond de derby tegen Besiktas (1-1). "Op de dag van de derby lag er een opgerold tapijt in de kleedkamer. De trainers zeiden tegen de spelers: 'Besiktas gaat winnen vandaag, hierin rollen we het lijk van de trainer op en dragen hem naar zijn begrafenis'", laat Koç weten, geciteerd door diverse Turkse media, waaronder Fanatik en Milliyet.

Volgens Koç werd hetzelfde kleed meegenomen naar het Europa League-duel met Spartak Trnava, dat met 2-0 werd gewonnen. De rebellerende trainers zouden na afloop tegen de spelers hebben gezegd: "Wees maar blij dat 'jullie' Fenerbahçe heeft gewonnen, maar de volgende keer sturen we de trainer weg."

Veldtrainer Turgay Altay is een van de stafleden die niet blij was met de komst van de Nederlanders. Zo nam Cocu zijn eigen assistent mee met Erwin Koeman, die een deel van de taken van Altay overnam. "Daarna hebben de trainers die vanuit vorig jaar nog deel uitmaakten van de technische staf besloten Cocu niet meer te helpen."

Koç besloot een einde te maken aan het 'complot' en Altay en zijn 'handlangers' Murat Ozturk en Alper Asci te ontslaan. "De drie ontslagen trainers hebben alle informatie over spelers, wedstrijden en trainingen gelekt naar een derde partij, inclusief videobeelden. Alle informatie en statistieken van vorig seizoen zijn stiekem gewist", aldus Koç.

"Verschillende spelers klaagden over vermoeidheid", vervolgt de voorzitter zijn bizarre relaas. "Zij voelden zich niet fit tijdens de wedstrijden. Dit kwam doordat de fitnesstrainers de informatie over vermoeidheidsklachten niet hebben overgedragen aan de trainer. De drie ontslagen trainers trainden zo zwaar, dat er zware blessures hadden kunnen ontstaan. Spelers klaagden, maar ook dat werd niet doorgegeven aan Cocu."

Koç onthulde verder waarom onder meer clubicoon Volkan Demirel uit de selectie is gezet. "Volkan Demirel is tijdens een training op Erwin Koeman afgelopen en zocht daarna op schandalige wijze de discussie met Koeman, mij en iemand anders uit het bestuur."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws