De Ligt: 'Geloof me, iedereen trekt zijn eigen plan. En ieders plan lag bij Ajax'

De Ligt: 'Geloof me, iedereen trekt zijn eigen plan. En ieders plan lag bij Ajax'

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 21:28wo 10-10-2018 om 21:28

Matthijs de Ligt erkent dat hij afgelopen zomer een kleine rol heeft gespeeld in het transferbeleid van Ajax. De aanvoerder kreeg van ELF Voetbal de vraag of hij bij de directie heeft aangedrongen op versterkingen.

"Laat ik duidelijk zijn: dat wordt van hogerhand bepaald. Maar in die gesprekken met de directie krijg je de kans om namens de groep dingen aan te geven. En volgens mij is daar gehoor aan gegeven", zegt De Ligt, geciteerd door Ajax Showtime.

"De belangrijkste taak van de aanvoerder is om het team te versterken. Dat kan op veel manieren: door de sfeer in de groep te verbeteren, zorgen dat de tactiek wordt verbeterd of dat er nieuwe spelers worden gehaald. Op dat laatste vlak was een rol voor mij weggelegd", vervolgt de verdediger, die bovendien zag dat alle steunpilaren in Amsterdam bleven.

De Ligt zelf, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech, David Neres en André Onana werden allemaal gelinkt aan een transfer, maar de directie bleef kalm. "Die mensen zijn ook niet van gisteren. Zij weten ook dat de meeste geruchten uit de lucht gegrepen zijn. Ze weten echt wel wat er speelt en wat er niet speelt. Volgens mij moeten we gewoon naar de realiteit kijken. En dan blijkt dat de directie de selectie niet alleen goed intact heeft gehouden, maar zelfs heeft weten te versterken."

Volgens De Ligt is onderling niet afgesproken om gezamenlijk te blijven bij Ajax. "Geloof me, iedereen trekt zijn eigen plan. En op een gegeven moment kwam het erop neer dat ieders plan bij Ajax lag."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws