''Ajax-mania' bij FC Barcelona: 130 miljoen euro voor De Ligt én De Jong'

''Ajax-mania' bij FC Barcelona: 130 miljoen euro voor De Ligt én De Jong'

11-10-2018 08:21
407

FC Barcelona is getroffen door Ajax-mania, schrijven de Spaanse kranten Mundo Deportivo en Diario Sport. De regerend Primera Division-kampioen heeft Matthijs de Ligt gebombardeerd tot prioriteit nummer één, maar is ook nog steeds van plan om ploeggenoot Frenkie de Jong binnen te halen.

Volgens Mundo Deportivo heeft Barcelona de eerste stappen in de richting van De Ligt al gezet. De club zou al contact hebben gezocht met Mino Raiola, de invloedrijke zaakwaarnemer van 'de nieuwe Gerard Piqué'. Men lijkt zich echter voor te bereiden op pittige onderhandelingen met Ajax-directeur Marc Overmars. MD verwacht niet dat Ajax De Ligt voor minder dan zeventig miljoen euro wil laten gaan.

Diario Sport bericht dat Barcelona voor een dubbeldeal wil gaan: het prijskaartje van De Ligt en De Jong samen zou 130 miljoen euro bedragen. De Ligt zou direct ingepast kunnen worden in het hart van de Barcelona-verdediging. De Catalanen hebben met routinier Piqué slechts één rechtsbenige centrale verdediger onder contract staan en zoeken daarom vers bloed voor de achterhoede. De Jong wordt meer gezien als een speler voor de toekomst, aangezien Barça vooralsnog ruim in de middenvelders zit.

Lees ook: 'Barça informeert bij oud-speler Koeman naar Ajacied en krijgt positief advies'

No Poll