Ophef rond Ballon d'Or: poll snel weggehaald na tweestrijd tussen Messi en Salah

Ophef rond Ballon d'Or: poll snel weggehaald na tweestrijd tussen Messi en Salah

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 21:31do 11-10-2018 om 21:31

Opmerkelijk nieuws in de strijd om de Ballon d’Or. Organisator France Football plaatste een poll op zijn website met de vraag wie de prijs dit jaar moet winnen, maar haalde die snel weer weg.

Diverse media melden dat het Franse magazine niet blij was met de uitslag van de poll. Lionel Messi kreeg namelijk 48 procent van de stemmen, ruim meer dan Mohamed Salah. De Liverpool-aanvaller eindigde als tweede met 31 procent. Cristiano Ronaldo moest het doen met slechts acht procent van de stemmen, nog wel goed voor de derde plek.

Hoewel fans geen invloed kunnen uitoefenen op de uitreiking van de Ballon d’Or, leidde het weghalen van de poll tot boze reacties, schrijven onder meer Marca en The Sun. Meer dan 700.000 mensen hadden al hun stem uitgebracht. Naar verluidt besloot France Football de poll weg te halen toen bleek dat het een tweestrijd werd tussen Messi en Salah.

Eerder werd Luka Modric door de FIFA uitgeroepen tot wereldvoetballer van het jaar. De Kroaat behoort ook tot de dertig kanshebbers voor de Ballon d’Or.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws