Kuyt over 'mooiste' doelpunt in Oranje: 'Heb ik ploeggenoten ook verteld'

Kuyt over 'mooiste' doelpunt in Oranje: 'Heb ik ploeggenoten ook verteld'

Gepubliceerd: vrijdag 12 oktober 2018 om 12:11vr 12-10-2018 om 12:11

Dirk Kuyt neemt zaterdagavond afscheid van het Oranje-publiek, als Nederland het opneemt tegen Duitsland in de Johan Cruijff Arena. Hij blikt met veel plezier terug op zijn carrière bij het Nederlands elftal, waarvoor hij liefst 104 interlands speelde.

Kuyt is lovend over bondscoaches Bert van Marwijk en Louis van Gaal, waarmee hij in zijn tijd bij het Nederlands elftal samenwerkte. Zo zei hij al dat Bert van Marwijk hem altijd als eerste op het wedstrijdformulier zette, terwijl Van Gaal tijdens het WK van 2014 het maximale uit hem wist te halen. "Hij heeft me dingen laten doen, waarvan ik niet wist dat ik ze kon", aldus Kuyt tegen De Telegraaf. "Tegen Mexico stond ik zelfs op vier verschillende posities."

Ook denkt hij terug aan zijn mooiste doelpunt voor Oranje, dat hij maakte tegen Hongarije in 2011. "Ik stond op een meter of twintig en zag de ruimte achter de verdediging en Ruud van Nistelrooy naar de tweede paal lopen. Ik wilde de bal daarheen chippen, maar de pass was iets te scherp, waardoor de bal bijna in de kruising belandde. Het zag er prachtig uit, maar nogmaals: het was niet zo bedoeld. En dat heb ik mijn ploeggenoten ook eerlijk verteld."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws