'Kluivert kan een hele grote worden, maar Koeman zal niet tevreden over hem zijn'

'Kluivert kan een hele grote worden, maar Koeman zal niet tevreden over hem zijn'

13-10-2018 16:42
24

Youri Mulder heeft vertrouwen in de toekomst van het Nederlands elftal. Hij ziet een nieuwe generatie opstaan in de aanloop naar de interlands tegen Duitsland en België.

"Die opvolging is er nu wel: Danjuma, Rosario, Frenkie de Jong, De Ligt. Die zijn nu nog niet zo goed, maar geloof me, ze kunnen het", verklaart Mulder in gesprek met Het Nieuwsblad. "We missen alleen nog extra creativiteit. Maar we hebben dan ook nog Depay en Bergwijn. En dan heb je een heel rijtje van jonge talenten, allen 19. Ajax had laatst moeten winnen van Bayern München, dat zegt wat."

Mulder vindt dat 'we' moeten uitkijken dat talenten niet te snel op een voetstuk worden geplaatst. "Depay, onze beste speler, heeft een tijdje gezweefd. Justin Kluivert bijvoorbeeld is er nu zelfs niet meer bij", aldus de oud-international. "Koeman zal wellicht op een of andere manier niet tevreden zijn over wat hij heeft gepresteerd bij zijn vorige selectie. Dus Bergwijn erbij. Een beetje concurrentie is altijd goed. Dan denkt Kluivert: Verrek! Maar hij heeft wel de potentie om een hele grote te worden."

Lees ook: Kluivert: "Ik doe niet uit de hoogte omdat ik al bij het eerste heb gezeten"