Matthäus adviseert keeperswissel bij Duitsland: 'Hij verdient nu de kans'

Matthäus adviseert keeperswissel bij Duitsland: 'Hij verdient nu de kans'

Gepubliceerd: maandag 15 oktober 2018 om 13:37ma 15-10-2018 om 13:37

Lothar Matthäus pleit voor een keeperswissel in het Duitse elftal. De oud-international adviseert Joachim Löw om Manuel Neuer te slachtofferen en Marc-André ter Stegen de kans te geven.

Neuer kampte vorig jaar met een voetblessure. Inmiddels is hij weer hersteld, maar de kwetsuur heeft de doelman van Bayern München geen goed gedaan, zo stelt Matthäus. "Neuer heeft momenteel niet de vorm en de zekerheid in zijn spel van voor zijn blessure", aldus Matthäus bij de Duitse afdeling van Sky Sports.

"Hij is niet zo goed als toen hij wereldkampioen werd en Ter Stegen speelt op dit moment al jaren wereldniveau bij FC Barcelona", vervolgt de oud-international, twee dagen na de nederlaag van Duitsland tegen Oranje (3-0). "Ik vind dat hij onderhand de kans verdient om in een belangrijke wedstrijd in de basis te starten."

Ondanks het feit dat Ter Stegen al jaren eerste keus is bij Barcelona, keepte hij pas 21 interlands voor Die Mannschaft. Duitsland speelt dinsdag in de Nations League tegen Frankrijk. Het is nog niet duidelijk of bondscoach Joachim Löw een keeperswissel doorvoert.

Poll

Wie moet volgens jou het Duitse doel verdedigen tegen Frankrijk?

(1007 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws