Club legt Arda Turan megaboete op en houdt hem aan zijn verplichtingen

Club legt Arda Turan megaboete op en houdt hem aan zijn verplichtingen

Gepubliceerd: dinsdag 16 oktober 2018 om 18:59di 16-10-2018 om 18:59

Middenvelder Arda Turan heeft een megaboete opgelegd gekregen van 2,5 miljoen Turkse lire, omgerekend 370.000 euro. Dat heeft zijn club Istanbul Basaksehir dinsdagmidddag laten weten in een statement. 

De 31-jarige Turan wordt verdacht van openlijke geweldpleging, illegaal wapenbezit en aanranding. Vorige week ging hij naar verluidt een avondje stappen in Istanbul en liep daar Sahin tegen het lijf. Terwijl hij werd omringd door vrienden, zou de voetballer hebben gezegd dat hij Özlem Ada Sahin, de vrouw van de Turkse artiest, wel ziet zitten. Voordat Sahin kon reageren, kreeg hij een klap van Turan. Sahin zou daarbij zijn neus hebben gebroken en moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. Turan ontkent alle aantijgingen.

Istanbul Basaksehir club vindt dat het gedrag van Arda niet pas bij de ethische en professionele standaard van de club en heeft daarom besloten de boete op te leggen. Het bestuur houdt de middenvelder wel aan zijn verplichtingen, zolang de rechter nog geen definitieve uitspraak heeft gedaan, zo staat in de verklaring. De club huurt Arda tot de zomer van 2020 van FC Barcelona.

De door Istanbul Basaksehir opgelegde boete is de hoogste boete die ooit door een Süper Lig-club opgelegd is aan een speler.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws