Dilrosun onder de indruk: Hij is echt één van de allerbeste trainers ter wereld

Dilrosun onder de indruk: "Hij is echt één van de allerbeste trainers ter wereld"

17-10-2018 16:54
14

Javairo Dilrosun vertelt in gesprek met Voetbal International dat hij veel heeft geleerd van zijn oude manager Pep Guardiola. De twintigjarige buitenspeler is bezig aan een goede seizoenstart bij Hertha BSC en heeft deze interlandperiode ook indruk gemaakt bij Jong Oranje.

Op zestienjarige leeftijd vertrok Dilrosun bij Ajax om bij Manchester City aan de slag te gaan. Het laatste jaar bij Manchester City mocht hij vaak meetrainen met het keurkorps van Guardiola. "Alles wat hij zegt, is leerzaam. Als hij praat, dan luister je", vertelt Dilrosun aan VI.

"Op het gebied van tactiek en techniek heb ik heel veel van hem geleerd", vervolgt de buitenspeler. "Hoe ik ballen moest aannemen, hoe ik mijn snelheid het best kon gebruiken, hoe ik de back van de tegenstander het best kon verdedigen… Pep is echt één van de allerbeste trainers ter wereld."

Deze zomer liep het contract van Dilrosun bij City af, waarna hij transfervrij werd overgenomen door Hertha. De jonge Amsterdammer speelde dit seizoen acht wedstrijden voor Hertha en was daarin goed voor twee doelpunten en vier assists.