Klaassen ziet zichzelf niet terugkeren naar Engeland: 'Ben ik niet voor gemaakt'

Klaassen ziet zichzelf niet terugkeren naar Engeland: 'Ben ik niet voor gemaakt'

Gepubliceerd: donderdag 18 oktober 2018 om 14:17do 18-10-2018 om 14:17

Davy Klaassen denkt niet dat hij ooit nog in de Premier League zal spelen. De middenvelder van Werder Bremen zag zijn avontuur bij Everton mislukken en denkt niet dat hij een nieuwe poging zal doen in Engeland.

"Nee, dat denk ik niet", reageert Klaassen in gesprek met ELF Voetbal op de vraag of hij zichzelf ooit nog in de Premier League ziet spelen. "Ik had in de zomer ook niet de intentie om in Engeland naar een nieuwe club te zoeken. Engelse clubs spelen meer kick and rush dan mensen misschien denken als ze tv kijken."

Volgens Klaassen spelen buiten de topteams veel ploegen op de lange bal. "Daar ben ik niet voor gemaakt. In Duitsland zit er bij veel clubs meer een idee achter het spel, merk ik. Het tempo in Engeland is hoger, maar in Duitsland wordt beter gevoetbald."

Dat heeft volgens de middenvelder onder meer te maken met het vele geld dat omgaat in de Premier League. "In Engeland kopen clubs makkelijker nieuwe spelers als het niet loopt. Er is zoveel geld beschikbaar in de Premier League. Het is een draaideur met spelers die komen en gaan. Er lijkt niet altijd een goed doordacht beleid achter te zitten."

Poll

Gaat Klaassen zich via Werder Bremen weer in Oranje voetballen?

(2776 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws