Ajax maakt 'goede kans' tegen Benfica: 'De Portugezen zijn van mening veranderd'

Ajax maakt 'goede kans' tegen Benfica: 'De Portugezen zijn van mening veranderd'

19-10-2018 10:46
59

Ajax maakt volgende week dinsdag een goede kans tegen Benfica. Dat stelt Dani, die in zijn carrière uitkwam voor de Nederlandse en Portugese topclub.

"Benfica speelt niet goed. Ze zoeken naar een goede organisatie en zijn nog te afhankelijk van individuele kwaliteiten", analyseert Dani in gesprek met Ajax Life. "Achterin hebben ze echt problemen. Daar pakken ze veel kaarten. Rui Vitoria is een goede coach, maar hij heeft moeite om zijn ideeën in alle rust naar de groep te vertalen. Daar spelen de sportkranten ook een rol in. Er zijn veel schandalen en beschuldigingen."

De oud-international van Portugal is een stuk positiever over Ajax. "Ajax maakt een goede kans tegen Benfica. De ploeg speelt goed, lijkt tactisch beter georganiseerd. Er spelen veel jonge spelers, maar iedereen weet precies wat hij moet doen", aldus Dani, die tussen 1996 en 2000 in Amsterdam speelde. "Ajax was hier geen favoriet voor de tweede plek in de groep, maar na het gelijkspel in München beginnen de Portugezen van mening te veranderen."

No Poll