Afwachten voor Ten Hag: vier spelers twijfelachtig voor competitiehervatting

Afwachten voor Ten Hag: vier spelers twijfelachtig voor competitiehervatting

Gepubliceerd: vrijdag 19 oktober 2018 om 15:44vr 19-10-2018 om 15:44

Ajax werkt met de nodige vraagtekens toe naar het uitduel met sc Heerenveen. Naast Hakim Ziyech zijn ook Noussair Mazraoui, Frenkie de Jong en Carel Eiting onzeker voor de Eredivisie-hervatting op zaterdagavond.

Mazraoui keerde net als collega-back Nicolas Tagliafico met een blessure terug van zijn interlandverplichtingen. Waar Tagliafico zeker zal ontbreken in Friesland, is Mazraoui nog een twijfelgeval vanwege zijn liesklachten. De Jong speelde één wedstrijd met het Nederlands elftal, maar komt net terug van een kuitblessure. Mogelijk wordt hij, al dan niet samen met Hakim Ziyech, uit voorzorg aan de kant gehouden.

Eiting liep tijdens zijn verblijf bij Jong Oranje een knieblessure op en keerde eerder dan gepland terug in Amsterdam. Of hij kan spelen in Heerenveen, zal zaterdag nog moeten blijken. Lasse Schöne speelde één wedstrijd met de Deense nationale ploeg, maar is wél honderd procent fit. "Lasse heeft de laatste interland met Denemarken laten schieten. Heel verstandig, hij is fit teruggekeerd", liet trainer Erik ten Hag weten tijdens de persconferentie.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Wat wordt Heerenveen - Ajax?

(5051 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws