Cillessen: 'Ik weet het, maar ik ben blij dat Koeman dat niet zo ziet'

Cillessen: 'Ik weet het, maar ik ben blij dat Koeman dat niet zo ziet'

19-10-2018 22:30
20

Jasper Cillessen is blij dat Ronald Koeman voor hem heeft gekozen als eerste doelman voor het Nederlands elftal. Bij FC Barcelona is hij tweede keeper, terwijl Jeroen Zoet bij PSV de onbetwiste nummer een is. Desondanks kiest Koeman voor Cillessen.

"Ik weet het, maar ik ben blij dat de bondscoach dat niet zo ziet en mij ondanks alles op waarde schat", zegt Cillessen tegen Sport. "Ik speel niet iedere week en om die reden kan hij me niet bekijken, maar hij kent mijn kwaliteiten en ieder keer als ik bij de nationale ploeg ben probeer ik zijn vertrouwen te winnen en gewoon te spelen."

Bij Barcelona is Cillessen reservekeeper. "Ik wil altijd spelen, maar helaas voor mij is Ter Stegen van zo'n hoog niveau dat het lastig is om aan spelen toe te komen. Maar ik ben blij dat ik bijna iedere wedstrijd kan spelen voor mijn land en als ik terug kom in Barcelona zijn mijn ploeggenoten blij dat ik de strijd aan kan gaan. Dat is leuk voor me."

Cillessen merkt dat het bij Oranje steeds beter gaat. Er werd gewonnen van Duitsland en gelijkgespeeld tegen België. "Het was een lastige periode, maar we groeien nu als team. We hebben nog een lange weg te gaan, maar we willen Nederland internationaal weer op de kaart zetten. We zijn nog steeds niet waar we willen zien."

Lees ook: Cillessen praat met De Ligt en De Jong over Barcelona: "Overmars is in charge"