Ajax begint lucratieve Tunnel Club: 'prijskaartje van 550 euro per wedstrijd'

Ajax begint lucratieve Tunnel Club: 'prijskaartje van 550 euro per wedstrijd'

20-10-2018 08:30
82

Ajax lanceerde in maart het idee van 'The Tunnel Club' in de Johan Cruijff Arena, een exclusief kijkje in de spelerstunnel. Wie zich achter een glazen wand wil vergapen aan de spelers moet wel diep in de buidel tasten, meldt AT5.

Een stoeltje in The Tunnel Club kost zo'n 550 euro per wedstrijd. Voor die prijs mogen de vips ook langs het veld staan. De kans dat gasten zelf de portemonnee moeten trekken is klein. Onder de genodigden zullen zich voornamelijk zakenrelaties en genodigden van grote bedrijven begeven.

Die bedrijven zullen wel een aandeel in The Tunnel Club moeten kopen en dat is een lucratieve business voor Ajax. Als alle veertig plekken bezet zijn, levert dat zo'n twintigduizend euro per wedstrijd op. De Amsterdamse club stelt dat er al volop belangstelling is en verwacht dit seizoen in totaal zo'n 150.000 euro te verdienen aan het exclusieve concept.

De bouw gaat in de winterstop van start. The Tunnel Club moet voor de eerste thuiswedstrijd van de tweede seizoenshelft gereed zijn. Op 20 januari komt sc Heerenveen op bezoek in de Johan Cruijff Arena.

Lees ookAjax start met 'exclusief concept': champagne, biefstuk en spelers achter glas