PSG zonder Neymar fluitend op weg naar kampioenschap: tiende zege op rij

PSG zonder Neymar fluitend op weg naar kampioenschap: tiende zege op rij

20-10-2018 18:57
15

Paris Saint-Germain blijft zijn eigen record aanscherpen. De miljoenenploeg uit Parijs boekte onlangs een Ligue 1-record door zijn eerste acht competitiewedstrijden te winnen, maar de teller van PSG staat inmiddels al op tien.

Ook middenmoter Amiens was niet opgewassen tegen de regerend Frans landskampioen, die zonder Neymar speelde. Na één helft voetballen stond er een 2-0 stand op het scorebord, dankzij twee identieke treffers. Angel Di Maria liet vanaf rechts een hoekschop bij de eerste paal indraaien, die vervolgens in de verre hoek werd gekopt. Aanvoerder Marquinhos en Adrien Rabiot waren de gevierde mannen.

Amiens hield de schade lange tijd beperkt, maar werd in de slotfase alsnog overlopen. Julian Draxler kopte tien minuten voor tijd de 3-0 binnen, waarna Kylian Mbappé en Moussa Diaby de score verder opvoerden. PSG staat nu al liefst elf punten los van 'naaste belager' Lille, dat later op de zaterdag in actie komt. De volgende Ligue 1-klus van de Parijzenaars is de Franse Klassieker tegen Olympique Marseille.