Ten Hag blij: 'Kun je nagaan wat er gebeurt als hij zich wél lekker voelt'

Ten Hag blij: 'Kun je nagaan wat er gebeurt als hij zich wél lekker voelt'

21-10-2018 08:15
41

Ajax-trainer Erik ten Hag zag zich in het Eredivisie-duel bij sc Heerenveen een bijna ideaal scenario voltrekken. De Amsterdammers scoorden vroeg en liepen uiteindelijk uit naar een 0-4 zege.

Ten Hag was blij dat hij een aantal steunpilaren rust kon gunnen. "Dit was een prima scenario. We hadden toch wat fysieke klachten de afgelopen weken. Nu kon ik spelers uit voorzorg naar de kant halen en ook andere spelers wat speeltijd geven", laat hij weten aan FOX Sports. Ten Hag haalde Hakim Ziyech, Kasper Dolberg en Frenkie de Jong voortijdig naar de kant. 

De trainer liet al weten dat het enige puntje van kritiek was dat Ajax meer had moeten scoren. "Doelsaldo kan uiteindelijk een factor zijn, dus dan moet je op zoek blijven gaan naar meer goals." De Amsterdammers hebben een doelsaldo van +21 tegenover +33 van PSV.

Ten Hag was wel te spreken over de treffer van Kasper Dolberg. "Een echte spitsengoal. Hij voelde zich niet helemaal lekker en scoort alsnog zo'n doelpunt. Kun je nagaan wat er gebeurt als hij zich wél lekker voelt", waarschuwde hij de komende tegenstanders van Ajax.

Ajax neemt het dinsdag in eigen huis op tegen Benfica in de Champions League, daarna wacht in de Eredivisie de Klassieker tegen Feyenoord.